Freestyle Campit Ja Seuratoiminta

KINOS: FREESTYLE CAMPIT

freestyle

FREESTYLE 1
TWINTIP-SUKSET TAI LUMILAUTA
STREET-PARKKIKURSSI: SLOPESTYLE JA HYPYT
Kurssille osallistumisen alaikäraja on 8-vuotta. Sen lisäksi laskijan on pystyttävä käyttämään kaikkia Talman hissejä ja hallittava leikkaava käännös twineillä ja lumilaudalla käännös molempiin suuntiin kaikissa Talman rinteissä. Kurssin alussa varmistetaan freestyle-laskemisen perusta: oikea lasku asento, ponnistaminen, alastulo, switchlaskeminen sekä välineiden hallinta. Oleellinen osa jokaista kurssikertaa on ensimmäisestä kerrasta lähtien parkkirinteiden sääntöjen ja turvallisuusnäkökohtien opettaminen ja niiden huomioiminen. Parkkilaskeminen tapahtuu Talman street-/parkkirinteessä. Kurssin pituus on 5 x 100 minuuttia. Kurssi alkaa sekä lauantaisin että sunnuntaisin tasan kello 10 ja päättyy kello 12. Kurssin ensimmänen torstai on ainoa arki-ilta kello 18-20.  Olemme valinneet juuri nämä viikonlopun ajankohdat kurssin turvallisuusnäkökohdista lähtien: aamulla parkissa on tilaa ja sen lisäksi kaikki suorituspaikat ovat silloin täysin viimeisteltyjä. Parkkilasku aloitetaan pienimmistä boxeista/reileistä/presseistä ja taitojen kasvaessa siirrytään keskikokoisiin, vaativampiin suorituspaikkoihin taitojen mukaan. Tavoitteena on opettaa nuoret laskijat turvalliseen freestyle-laskemiseen streetillä ja parkissa. Kurssin enimmäiskoko on 10 henkeä. Viittä kurssilaista kohti kurssilla on yksi kovan tason street-/parkkiopettaja/valmentaja.

FREESTYLE 2
TWINTIP-SUKSET TAI LUMILAUTA
Kurssille perusvaatimuksena on Freestyle 1 käytynä, alaikäraja 8-9 vuotta. Laskija tuntee parkkilaskun säännöt, osaa hypätä pienemmistä hyppyreistä, tehdä helppoja temppuja ja reilata poikittain. Tavoite: Perustemppujen suoritustekniikat, hypyt 360 astetta, fakie-/switch-hypääminen ja reilaaminen sivunokasta. Halfpipelaskun perusteet. Kurssin minimikoko 5 ja maksimi 12.

FREESTYLE 3
TWINTIP-SUKSET TAI LUMILAUTA
Kurssille perusvaatimuksena on Freestyle2 käytynä. Alaikäraja 10 vuotta. Laskija osaa perustemppujen suoritustekniikat, hypyt 360 astetta, fakie-/switch-hyppäämisen ja osaa reilata sivunokasta poikittain. Tavoite: Enemmän asteita, isompia hyppyreitä, temppujen suunnittelu ja joustava tekeminen runin aikana. Kurssin minimikoko 5 ja maksimi 12.

Moebius

Freestyleseura Moebius ry on vuonna 1980 perustettu pääkaupunkiseudulla toimiva freestyleseura, jonka tavoitteena on tarjota seuran jäsenille laadukasta toimintaa, haasteita, elämyksiä ja mukavaa yhdessäoloa freestylehiihdon parissa. Lisäksi seuran tavoitteena on tarjota jäsenille mahdollisuudet menestyä sekä kansallisen tason että kansainvälisen tason freestylekilpailuissa. Moebius on Ski Sport Finland ry:n jäsenseura, ja organisoi sekä harraste- että kilpailutoimintaa kaikissa freestylehiihdon kilpailulajeissa (ski slopestyle, ski halfpipe, kumparelasku ja ski cross).

Moebius

Pakastin Helsinki

Vuonna 2001 Pakastin Helsinki ry rakennettiin HKL (Helsingin Kaupungin Lumilautailijat) – seuran pohjalta. Seuran toiminta ajatuksena on pysyä kaikille avoimena ja tukea pääkaupunkiseudun lumilautailevan nuorison toimintaa.

Pakastin Helsinki